NEO

A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület 2011-ben alakult, fő célunk a fogyatékossággal élő személyek érdekképviselete, és társadalmi beilleszkedésének elősegítése speciálisan képzett segítőkutyákkal. Munkatársaink nagy része sérült, négylábú segítőtárssal rendelkező szakember (pl. kutyakiképző, gyógypedagógus, szociológus). 

Profilunkba elsősorban a mozgás- és hallássérülteket segítő kutyák, egyéb speciális személyi segítőkutyák, valamint terápiás kutyák kiképzése tartozik.

A NEO MSKE másik küldetése a széleskörű társadalmi szemléletformálás: az érzékenyítő programunk célja nem csak a fogyatékos személyek integrációjának és esélyegyenlőségének elősegítése, hanem az ép, iskolás gyermekek szociális készségének fejlesztése (pl. segítőkészség, empátia, együttműködő készség), továbbá személyiség- és közösségfejlesztés. Segítőkutya-bemutatóinkon a felelős állattartásra is ráirányítjuk a figyelmet.

A csapatunk (2014):

NEO_TEAM-2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>